GAÜN Rektörü Gür, Suriyeli Gençlerle Bir Araya Geldi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) kapsamında burs imkanından faydalanan 175 Suriyeli öğrenciyle bir araya geldi.

GAÜN'den yapılan yazılı açıklamada, Gür, burs imkanı sağlanan Suriyeli gençlere seslenerek, Suriye’nin yeniden inşasında ve gelişiminde önemli görevler üstleneceklerini belirtti.

Suriyeli gençlere tavsiyelerde bulunan Gür, şunları kaydetti:

'Burada da kalsanız, ülkenize de dönseniz dünyanın başka coğrafyalarına da gitseniz size verilen eğitimin karşılığında sürekli vatanınızı, özleminizi kalbinizden eksik etmeyin. Size bu imkanları bahşeden Türkiye’deki kardeşlerinizle dostluk elinizi sımsıkı tutun ve hiç bırakmayın. Çünkü bizim birlikteliklerimiz gelecekte bu coğrafyayı şekillendirecek. Bu düzen bitecek bu devran da dönecek. İstiyoruz ki, yeni dünya düzeninde kardeşler birbiriyle güzel birliktelikler oluştursunlar Türkiye’de, Orta Doğu’da, Suriye’de, Irak’ta, Lübnan’da, Afrika’da, Balkanlarda, Orta Asya’da yeni bir barış şekillensin ve buna da biz Müslüman kardeşler olarak sizler, bizler, Türkler, Araplar, Çerkezler, Kürtler olarak katkı sağlayalım ve geleceğe yön verelim.'

Kaynak: AA