Suda Boğulmaya Can Simitli Önlem

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, iki çocuğun boğulmasının ardından Porsuk Çayı ve çevresinde görev yapan ekip araçlarına olaylarda etkin bir biçimde kullanılması için can yeleği ve kurtarma ipi dağıttı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplere kent merkezinden geçen Porsuk Çayı'nın yanı sıra sulama kanallarında yaşanan boğulma olaylarına müdahale etmek amacıyla ekip araçlarına kurtarma ipi ve can yeleği dağıtıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplere, boğulma olaylarında kullanılmak üzere 30 kurtarma ipi, 4 can yeleği ile 1 teleskopik merdiven verildi.

Polis, özellikle Porsuk Çayı'na yakın bölgelerde bulunan dükkan sahipleriyle gerektiğinde kullanılmak üzere ipli can simidi temin edilerek, iş yerlerinde bulundurmaları konusunda bilgilendirdi.

Öte yandan, boğulma olaylarında müdahalenin nasıl yapılması hakkında AKUT Eğitim Birimi personeli Serhat Özvan ve AKUT Eskişehir ekibi üyeleri tarafından 185 polis ile Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ile özel güvenlik çalışanlarına teorik eğitim semineri verildi.

Ekiplerin daha bilgili olabilmelerine yönelik ilerleyen günlerde pratik bilgilendirme eğitimi yapılması konusunda AKUT görevlileriyle mutabakata varıldı.

Kentte 15 Ocak'ta donan Porsuk Çayı'nın üzerinde bisiklete binen 2 çocuk, buz kütlesinin kırılması nedeniyle suya düşüp boğulmuş, 15 Şubat'ta Porsuk Çayı'na düşen Irak uyruklu bir kadın, polis ve itfaiye ekiplerinin koordineli çabası sonucu ağır yaralı olarak kurtarılabilmişti.
Kaynak: AA