Özyeğin Üniversitesinde Konferans

Konferansta, iş dünyası, akademisyenler ve mezunlar tarafından İngilizce eğitimindeki sorunların mesleki beceri ve istihdama yansımaları tartışıldı.

Özyeğin Üniversitesi ve British Council Türkiye iş birliğiyle 'İşveren, Mezun ve Akademisyen Gözüyle İngilizce, Mesleki Beceri ve İstihdam' konferansı düzenlendi.

Üniversitenin Çekmeköy Kampüsünde düzenlenen konferansa, Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk'ün yanı sıra, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Kurum Danışmanı ve Kalite Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, British Council Türkiye İngilizce Direktörü Ayşen Güven, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümran İnan, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantıda işveren ve mezunu bir araya getirdiklerini belirterek, ''İngilizceye istihdam edilebilirlik açısından nasıl yaklaşabiliriz, bu rol üniversitelerin rolü mü, değil mi?' bunları tartışmak istiyoruz' diye konuştu.

Gençtürk ise etkinliğin British Council'ın 2015 senesinde yayınladığı rapordan yola çıktığını dile getirerek, şunları kaydetti:

'Bu raporun farklı unsurlara da yapılmış olan 3 konferansı vardı. Biz de dördüncüsüne ev sahipliği yapıyoruz. Bu konferansın konusu bizim de çok önemsediğimiz istihdam konusu. Öğrencilerin İngilizce bilgilerinin yetkinliğiyle hem üniversitedeki başarı oranları, hem de bu başarılarıyla beraber İngilizce yetkinliği gerektiren işlerdeki istihdamı ve ileriye dönük kariyer yolculuklarında ilerlemesini ele alıyor.'

Etkinliği üniversitelerinde gerçekleştirmekten gurur duyduklarını dile getiren Gençtürk, 'Umarım diğer üniversitelere, işveren ve öğrencilere de faydalı birtakım çıktıları tartışacağız.' dedi.
Kaynak: AA