Eskişehir'deki Cinayet Davası

Seyitgazi ilçesinde çobanlar arasında köpeklerin havlaması üzerine çıkan kavgada bir kişinin ölümüne neden olan sanığa, 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istendi.

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çobanlar arasında köpeklerin havlaması üzerine çıkan kavgada bir kişinin ölümünden sorumlu tutulan sanığın yargılanmasına devam edildi.

3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanık Halil İbrahim Baysan ile maktul Uğur Karakaya'nın babası Yaşar Karakaya hazır bulundu.

Sanık Baysan, olay günü maktul Karakaya'nın, kendisine ait köpeklere sopayla vurduğunu öne sürerek, 'Kendisini uyardım ancak köpekleri bırakıp bana da saldırdı. Ben de kendimi korumak için ateş ettim. Öldürme kastım yoktur.' dedi.

Duruşmada mütalaa veren cumhuriyet savcısı, sanığın ''haksız tahrik altında adam öldürme' suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti sanık ve mağdur vekillerinin mütalaaya karşı yazılı beyanda bulunmak için süre istemeleri üzerine duruşmayı 28 Şubat'a erteledi.

Seyitgazi ilçesine bağlı Ayvalı Mahallesi'nde 11 Ekim'de, çobanlık yapan Uğur Karakaya ile Halil İbrahim Baysan arasında köpek meselesi nedeniyle tartışma çıkmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Baysan, av tüfeğiyle vurduğu Karakaya olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA