Bursa'daki Doktora Şantaj Davasında Karar

Kentte görev yapan bir doktora ellerindeki görüntülerle şantaj yaptığı öne sürülen 3 sanıktan biri 4 yıl 6 ay, diğer sanıklar ise 3 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa'da görev yapan bir doktora ellerindeki görüntülerle şantaj yaptığı öne sürülen 3 sanıktan birine 4 yıl 6 ay, diğer sanıklara ise 3 yıl 4'er ay hapis cezası verildi.

Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, tutuksuz sanıklar G.M, Z.S. ve G.E. ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkemede savunma yapan G.M, bilgisayar tamiratını yaptığı doktor H.T'nin getirdiği bilgisayarda, hastanede çekilen uygunsuz görüntüleri fark ettiğini belirterek 'Bilgisayardan görüntüyü aldım. Ben doktora şantaj uygulamadım, bir daha böyle görüntüler kaydetmemesi konusunda kendisine uyarıda bulundum. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum.' dedi.

Savunmanın ardından hakim, 'Özel hayatın gizliliğini ihlal ve şantaj' suçlarından sanıklardan G.M'ye 4 yıl 6 ay, diğer sanıklar Z.S. ve G.E'ye ise 3 yıl 4'er ay hapis cezası verdi.

- Olay

Doktor H.T, 2010 yılında, arızalanan bilgisayarını tamirciye götürmüş, burada çalışan G.M'de bilgisayarda doktorun kaydettiği uygunsuz görüntülerini kopyalamıştı.

İşten ayrıldıktan 2 yıl sonra kopyaladığı görüntüleri arkadaşları Z.S. ile G.E'ye gösteren G.M, onlarla birlikte doktora şantaj yaptıkları iddiasıyla tutuksuz yargılandıkları Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesinde 1 yıl süren yargılama sonucu 'Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek ve şantaj' suçlarından 2'şer yıl 3'er ay hapis cezası almıştı.

Yapılan itiraz üzerine, Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi, sanıkların 'Özel hayatın gizliliğini ihlal ve şantaj' suçlarından yeniden yargılanıp, cezanın alt sınırdan verilmemesine hükmetmişti.
Kaynak: AA