BM'den Pakistan Ve Afganistan'a Terörle Mücadelede İş Birliği Çağrısı

BM, iki komşu ülkeye, karşılaştıkları terör tehditleri karşısında iş birliğine gitmeleri çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM), Pakistan'da bir türbeye düzenlenen bombalı intihar saldırısını kınayarak, Pakistan ve Afganistan'a terörle mücadelede iş birliği yapmaları çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında, Taliban, El Kaide ve DEAŞ gibi farklı terörist grupların sınırları aşan bir sorun haline geldiğine ve Pakistan ile Afgan hükümetlerinin karşılaştıkları sorunlar karşısında ortak çalışmaları gerektiğine dikkati çekti.

Haq, Pakistan ve Afghanistan'a karşılaştıkları terör tehditleri karşısında iş birliği yapmaları çağrısında bulundu.

Pakistan'ın Şehvan Şerif kentindeki Lal Şahbaz Kalender Türbesi'ne düzenlenen intihar saldırısında en az 80 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği saldırıdan kısa süre sonra İslamabad tarafından yapılan açıklamada, terör saldırısının Afganistan topraklarında planlandığı ileri sürülmüştü.

Pakistan ayrıca, Afganistan ile arasındaki Torkham Sınır Kapısı'nı da terör tehdidi gerekçesiyle süresiz olarak geçişlere kapattığını duyurmuştu.

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada ise Kabil yönetimine 76 teröristin isminden oluşan bir listenin verildiği ve bunların yakalanıp Pakistan'a gönderilmesi talebinde bulunulduğu bildirilmişti.

Kaynak: AA