Başkan Tütüncü, 'Vizyonumuzu Gerçekleştirdik'

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’i, eğitim, sağlık, kültür ve spor şehri yapma vizyonlarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Tütüncü, 'Vizyonumuzu Gerçekleştirdik'
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Mardinli İş Adamları Derneği (ANTMİAD) yönetim kurulu üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Dernek binasında verilen yemekte Başkan Tütüncü’ye ve davetlilere Mardin’in yöresel yemekleri ikram edildi.

Buluşmada Tütüncü, Kepez’de yaptığı ve yapacağı projelerle ilgili Mardinli iş adamlarına kısa bir bilgi verdi.

Kepez’i, eğitim sağlık, kültür ve spor şehri yapma hedefiyle 2009’da göreve başladığını anımsatan Tütüncü, “Bu vizyonumuzu gerçekleştirdik” dedi.



“Kentsel dönüşümü halkla birlikte yapıyoruz”

Kepez’de, kentsel dönüşüme özel bir önem verdiklerini anlatan Tütüncü, “Kentsel dönüşümü halkla birlikte yapıyoruz. Bugüne kadar Kepez’de 20 bine yakın gecekondu yıkıldı. Mülk sahipleri yıktıkları evlerinin yerine de kendilerine sağladığımız imar haklarıyla yeni modern evler yaptılar. İmar haklarıyla yapılaşmayı cazip hale getirdik” diye konuştu.



Yeni belediyecilik marka şehir

Yeni belediyecilik anlayışında marka değeri taşıyan şehirlerin üretmenin olduğunu anımsatan Başkan Hakan Tütüncü, “ 80’e kadar ideolojik belediyecilik vardı. 80’den sonra alt yapı belediyeciliği geldi. 1994’ten sonra ise sosyal belediyecilik öne çıktı. Şimdi bir tık üzerine çıktık bütün dünyada belediyeler kimlik sahibi, marka değeri taşıyan şehirler üretiyor. Şehirlerin rekabet ettiği bir dünya var. Şehircilik çok dinamik. Kepez Belediyesi olarak biz de sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel değişimle birlikte şehirciliğimizi bambaşka bir noktaya taşıma gayretindeyiz.”

ANTMİAD Başkanı Mehmet Poyraz da derneğe ve hemşehrilerine gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Tütüncü’ye teşekkür etti.
Kaynak: İHA