Kayyumdan Hastane Ve Okullara Ücretsiz Ulaşım Hizmeti

Diyarbakır’ın Bismil İlçe Belediyesine kayyum olarak görevlendirilen Kaymakam Turgay Gülenç, ilk icraatını yaptı. Gülenç, vatandaşların hastane ve okullara rahat ve ücretsiz ulaşabilmesi için servis araçlarını faaliyete soktu.

Kayyumdan Hastane Ve Okullara Ücretsiz Ulaşım Hizmeti
İçişleri Bakanlığınca, 4 Şubat’ta Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Bismil İlçe Belediyesine başkanvekili olarak görevlendirilen İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç, icraatlarına başladı.

Gecesini gündüzüne katarak, ilçeye hizmet için çalışan Gülenç, ilk icraatını da hastane ve okullara ulaşımı ücretsiz hale getirerek yaptı. İlçede, hastane ve okullara gidenlerin 07.00 ile 17.00 saatleri arasında ücretsiz taşınacağı belirtildi.

Vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek araçlar da törenle faaliyete başladı.

Bismil Devlet Hastanesi önünde düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Turgay Gülenç, hastane çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Kurban kesilmesiyle başlayan törende konuşan Gülenç, “Bismil Hastanemiz çok güzel ve büyük bir hastanedir. Fakat hastanemiz ilçe dışında olduğu için halkımızın gidip gelmekte zorluk çektiğini ve aynı zamanda kimi vatandaşlarımızın hastaneye gidecek yol paralarının bile olmadığını dile getirdiler. Biz de halkımızın rahatı ve huzuru için böyle bir projeyi gerçekleştirdik. Halkımız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Vatandaşlar da projenin kendilerini mutlu ettiğini anlattı. Bir vatandaş, “Bu proje bizim için çok iyi oldu. Bazen hastaneye gidecek paramız olmuyordu. Ayrıca çocuklarımız okulları uzak olduğu için erken çıkıyorlardı evden. Bu hizmeti hayata geçirenlerden Allah razı olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA