Aile Ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Ersoy Açıklaması

'Türkiye 2023 ve 2071 hedeflerine çok daha kararlılıkla ve azimle yürüyecek' 'Katillerin ve kalleşlerin, vatandaşımızı bir kez daha tuzaklarına düşürmemesi için sıcak, samimi, kucaklayıcı, kardeşliğimizi, birliğimizi, bütünlüğümüzü kuvvetlendirici adımları hep birlikte atacağız'.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerine çok daha kararlılıkla ve azimle yürüyeceğini bildirdi.

Bakan Yardımcısı Ersoy ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, Mardin Valiliğini ziyaret ederek, Vali Mustafa Yaman ile görüştü.

Ziyaretin ardından Ersoy, Şahin ve Vali Yaman ile bir otelde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca düzenlenen 'Güneydoğu Anadolu Bölgesi Koordinasyon ve İstişare Çalıştayı'na katıldı.

Ersoy, burada yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının modern çağın gerekliliği ve sosyal devlet olmanın sorumluluğu ile devletin şefkat ve merhametini millete en iyi şekilde ulaştırılması için çok ciddi sorumluluklar aldığını söyledi.

Birçok alanda akla hayale gelmeyecek işleri başarmış bir Hükümetin, bu anlamdaki sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getiren bir Bakanlığın temsilcileri olduklarını aktaran Ersoy, uygulamalarının yeryüzünde başı öne eğilmiş bütün mazlumlar için gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Ülkede dokunulmadık ve ulaşılmadık herkese ulaşmayı vicdani, ahlaki ve insani bir görev kabul ettiklerini vurgulayan Ersoy, 'Bu şuurla devletimiz, elindeki bütün imkanlarını bizler kanalı ile seferber etme kararlığını 15 yıldır her geçen gün artan bir irade ile gösteriyor.' diye konuştu.

Bölgede yıllardır, birlik, bütünlük ve kardeşliğe kast eden terörün inanılmaz ve dayanılmaz acılarına ev sahipliği yaptığına dikkati çeken Ersoy, 'Hem terörle mücadele alanında yapılan çalışmalar hem belediyecilik hem de ekonomik alanda atılacak adımlar, bu sorunun bir daha Türkiye'nin ve bölgenin gündemine gelmeyecek şekilde çözülmesi için önemli mesafeler alınacak.' ifadelerini kullanan Ersoy, tam bu noktada herkesin sorumluğunu bilerek hareket edeceğini vurguladı.

Ersoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Vatandaşımızı bir kez daha, katillerin ve kalleşlerin tuzaklarına düşürmemeleri, onları yeniden bu aziz ve büyük devletin karşısındaki duruşlarına taraftar edememeleri için sıcak, samimi, kucaklayıcı, kardeşliğimizi, birliğimizi, bütünlüğümüzü kuvvetlendirici adımları hep birlikte atacağız. Böylece Türkiye inşallah bu yaraları saracak, 2023 ve 2071 hedeflerine çok daha kararlılıkla ve azimle yürüyecek. Bunda hepimizin hem büyük sorumluluğu hem de gayreti ve katkısı olacak.'

Vali Mustafa Yaman da programın Mardin'de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, belediye ve valiliğin kaynaklarını vatandaşların hizmetin sunma gayreti içinde olduklarını aktardı.

Program daha sonra basına kapalı devam etti.
Kaynak: AA