Tuşba'da 'Fikirler Konuşuyor' Etkinliği

.

Tuşba'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Fikirler Konuşuyor' münazara yarışmasının altıncısı düzenlendi.

Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi konferans salonundaki programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, münazara yarışmasının 6. düzenlediklerini belirterek, 'Bu tür yarışma ve faaliyetlerle birlikte öğrencilerimizde kendini ifade edebilme, duygu ve düşüncelerini karşıdaki insanlara ifade ederken bağırmadan, kızmadan, rencide etmeden uygun bir lisanla ifade etmektir. Bütün bunları yaparken öğrencilerimizde okuma alışkanlığı edindirmekte hedeflerimizin arasındadır.' dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de, öğrencilerin akademik başarısını arttırmak için bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi.

Münazarada Canik Çok Programlı Anadolu Lisesi, sosyal medya insanlar ve toplumlar için yararlıdır tezini savunurken, Piri Reis Teknik ve Anadolu Lisesi zararlıdır tezini savundu.

Münazaranın sonunda Canik Çok Programlı Anadolu Lisesi 88 puanla birinci olurken, Piri Reis Teknik ve Anadolu Lisesi ise 79 puanla ikinci oldu.
Kaynak: AA