Suriyelilere Gıda Yardımı

Musab bin Ümeyr Derneği tarafından, İdlib bölgesindeki El Ra'a çadır kentinde kalanlara gıda yardımı yapıldı.

Musab bin Ümeyr Derneğince, Suriye'nin İdlib bölgesindeki El Ra'a çadır kentinde kalan 150 aileye gıda yardımında bulunuldu.

Derneğin Suriye'deki sorumlularından Muhammed Sultan Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin birçok bölgesine yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Suriye'de yardım çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirten Hüseyin, 'İdlib bölgesindeki Hırbet el Coz'dan, Salkin, Atme ve Hızre'de çadır kentlerinde kalanlara çeşitli yardımlarda bulunduk. İdlib'in kuzeyi ile Halep'in batı kesimlerde muhaliflerin kontrolünde bölgelere yönelik insani yardımlarımız da devam ediyor.'' dedi.

Bölgedeki ihtiyaç sahibi ailelere battaniye ve sünger, çadır kentlerdeki okullara da soba dağıttıklarını anlatan Hüseyin, 'Bugün El Ra'a çadır kentinde barınan 150 ailemize içerisinde un, şeker, makarna, mercimek, yağ ve fasulye bulunan yardım kolilerimizi elden teslim ettik.' diye konuştu.

Hüseyin, Suriye halkına yardımların süreceğini sözlerine ekledi.

- Yardımlar bizi hayata bağlıyor

El Ra'a çadır kentinde kalan Abdulbasit el Ramle de Halep'in batısındaki bölgeden İdlib'in kuzeyine geldiğini söyledi.

Savaşın acısını en derinden hissettiklerini anlatan Abdulbasit, 'Bizlere yardım edenlere çok teşekkür ediyoruz. Burada yaşlı, çocuk ve kadın birçok kişi ihtiyaç sahibidir. Çadır kentte onlarca da yetim çocuğumuz bulunuyor, daha fazla desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Türkiye'ye bizlere yaptığı yardımlardan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.' diye konuştu.

Gıda yardımları dernek görevlilerince, kampta barınan ihtiyaç sahibi ailelere elden teslim edildi.

Kaynak: AA