Suriyeli Sığınmacıların 'Halil Abisi'

Manisa'ın Şehzadeler Belediyesinde çalışan Halil Uysal (47), hayırseverlerin katkılarıyla sığınmacılara yaptığı yardımlardan dolayı, Suriyeli, Afganistanlı ve Iraklı mülteciler tarafından 'Halil Abi' olarak tanınıyor.

Şehzadeler Belediyesinde Sosyal İşler Müdürlüğünde görevli Halil Uysal (47), belediyenin, sivil toplum kuruluşlarının ve hayırseverlerin katkılarıyla sığınmacılara yaptığı yardımlardan dolayı, Suriyeli, Afganistanlı ve Iraklı mülteciler tarafından 'Halil Abi' olarak tanınıyor.

İlçede tespit ettikleri ihtiyaç sahibi sığınmacılara yardımları ulaştıran Uysal (47), sosyal medya üzerinden sığınmacılara çorba dağıtım kampanyası başlattığını ve büyük destek gördüğünü, her gün yaklaşık bin sığınmacıya çorba dağıtımı yapıldığını kaydetti.

Çalıştığı belediyede işi bittikten sonra sıcak çorba dağıtımına katıldığını belirten Uysal, 'Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Manisa'mıza sığınan Suriyeli, Afganistanlı ya da diğer ülkelerdeki terörden kaçarak şehrimize gelen bu ailelerimize her gün bin kişilik çorba ikram ediyoruz. Kentteki sığınmacıların çoğu tarım ve inşaat işlerinde çalışıyor, kış aylarında iş durgunluğundan sığınmacılar yeteri kadar para kazanamıyor. Dolayısıyla aileler de geçimini sağlamakta güçlük çekiyorlar. Yardım kampanyası ile başladık daha sonra sosyal medyadan gelen yardımlarla kampanyayı büyüttük. Soğuk kış ayları bitene kadar çorba dağıtımına devam edeceğiz.' diye konuştu.

Bazı ailelerin tek yiyecek kaynağının götürdükleri çorbalar olduğunu vurgulayan Uysal, şunları dile getirdi:

'Bazı ailelerimiz, bizim getirdiğimiz çorbaları 2 gün boyunca tükettiklerini ve bu çorba sayesinde aç kalmaktan kurtulduklarını söylüyor. Başka bir kadın kardeşimiz, dil bilmediği için kimseden yardım isteyemediğini, 3 gün boyunca ekmek ve su ile hayatını devam ettirdiğini söyledi. Bize dua ediyorlar. Onların duasını almak bizim için önemli. Biz yardımsever bir milletiz.'

Çorba yardımları sayesinde çocuklarının aç kalmadığını belirten Şaban Hasan (41), yaklaşık 5 ay önce Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye geldiklerini belirterek, 'Hayır edenlerden Allah razı olsun. Biz burada bir evde 15 kişi kalıyoruz. Hayırseverlerin getirdiği bu çorbalar sayesinde çocuklarımızın karnı doyuyor.' diye konuştu.

Kaynak: AA