Sarıcakaya'dan Çevreye Destek

Sarıcakaya Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile birlikte Atık Pil Toplama Kampanyası başlattı.

Sarıcakaya'dan Çevreye Destek
Sarıcakaya Belediyesi ile TAP arasında yapılan protokol kapsamında, ilçedeki okullar ve resmi kurumlarda atık pil kampanyasına destek için yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Belediyenin atık pil toplama konusunda gösterdiği hassasiyet takdirle karşılanırken, atık pillerin evsel atıklarla karıştırılmaması ve kesinlikle çöpe atılmaması gerektiği anlatılıyor. Konuyla ilgili olarak konuşan Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, çevre bilincini çocuklara aşılayabilmek adına projenin faydalı olacağını belirtti.

Güler, “Atık pillerin çevreyi kirletmelerini önlemek amacıyla, kaynağından ayrı toplanması, diğer atıklarla karıştırılmaması gerekmektedir. Bizler bunu özellikle okullardaki minik yavrularımıza aşılamaya çalışmaktayız. İlçemizdeki tük resmi kurum ve kuruluşlarda yürütmüş olduğumuz bu projeye desteklerini esirgememektedir. Pillerin çöplere, ateşe, su kaynaklarına, kanalizasyona ve sokaklara atılmaması, toprağa gömülmemesi gerektiğini her platformda anlatarak çevre bilincini yerleştirmeyi hedef edindik” şeklinde konuştu.

Başlatılan kampanyanın 30 Nisan 2017 tarihine kadar kadar devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA