'İstihdamda Yüzde 10 Büyüme Hedefliyoruz'

TPF Başkanı Altunbilek: 'Cumhurbaşkanımızın işsizliğin düşürülmesiyle ilgili yaptığı çağrıyı yerel zincirler olarak desteklemekten gurur duyacağız. Mağaza başına ortalama en az 2 kişi istihdam ederek geçen yıla oranla istihdamda yüzde 10 büyümeyi hedefliyoruz'

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısına destek verdiklerini belirterek, 'Yıl sonuna kadar artı 1 ile yetinmeyip mağaza başına ortalama en az 2 kişi istihdam ederek geçen yıla oranla istihdamda yüzde 10 büyümeyi hedefliyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Altunbilek yaptığı yazılı açıklamada, TPF'nin Türkiye genelindeki 332 üyesinin 3 bin 149 perakende satış noktası bulunduğunu kaydederek, bu noktalarda 66 bin kişiye istihdam sağlandığı bilgisini verdi.

Türkiye genelinde 16 perakende derneğinin çatı örgütü olarak hizmet veren TPF'nin ülke ekonomisini canlandıracak her türlü projenin yanında olduğunu ifade eden Altunbilek, ülke adına fedakarlık yapmak için hazır bulunduklarını bildirdi.

Altunbilek, 'Cumhurbaşkanımızın işsizlik oranlarının düşürülmesiyle ilgili yaptığı çağrıyı yerel zincirler olarak desteklemekten gurur duyacağız. Yıl sonuna kadar artı 1 ile yetinmeyip, mağaza başına ortalama en az 2 kişi istihdam ederek geçen yıla oranla istihdamda yüzde 10 büyümeyi hedefliyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Zor bir yıl olmasına rağmen 2016'yı yüzde 10 büyüme ile kapatarak yerel zincirlerin cirosunu 30 milyar liraya çıkardığını aktaran Altunbilek, 'Toplam market grupları içerisindeki istihdam payı yüzde 40'a ulaşan yerel zincirler olarak 2017’de sadece istihdamda değil; ciroda da yine çift haneli büyüme yakalayıp ciromuzu 33 milyar TL seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA