'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik'

Kilis'te Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce kent merkezine kurulan stantta 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı tanıtıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantta vatandaşlara programın detayları hakkında bilgi veren il Müdürü Nurettin Köksal, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanya ile işçilere ve işverenlere yönelik avantajlar sağlandığını belirtti.

Program kapsamında kentte yaşayan vatandaşların ayağına kadar hizmet götürülmeye çalışıldığını anlatan Köksal, şunları kaydetti:

'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurasında özel sektörde faaliyet gösteren işverenlerimizin oluşturacakları ilave istihdam için destekleneceklerini açıklamıştır. Söz konusu istihdam teşviki resmi gazetede yayımlanmıştır. İşverenler, 31 Aralık 2017 tarihine kadar 2016 Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için bu teşvikten yararlanacaklardır. Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her bir sigortalı için sadece bin 404 lira ödeyecek, geriye kalan 773 lira tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. Teşvik uygulaması 31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerli olacaktır. 5510/4/a kapsamında en az 2 çalışanı bulunan ve İŞKUR’a kayıtlı işverenler, bu teşvikten faydalanacaklardır.'

Çalışan sayısı 2 ile 10 arasında ise bir, 11 ve üzerinde ise çalışan sayısının onda biri oranında katılımcı alınabileceğini aktaran Köksal, işverenlerin program süresince herhangi bir ücret ödemeyeceğine işaret ederek söz konusu teşvikten faydalanılması adına Kilisli iş adamları, sanayicileri, esnaf ve işsiz vatandaşları Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne beklediklerini söyledi.

Kaynak: AA