Adliye Çalışanlarından Türk Kızılayına Destek

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan başta olmak üzere çok sayıda savcı ve hakim, Türk Kızılayı ve Başsavcılık iş birliğiyle düzenlenen kan bağışı etkinliğinde kan verdi.

Türk Kızılayı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı iş birliğiyle düzenlenen kan bağışı etkinliğinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan başta olmak üzere çok sayıda savcı ve hakim kan verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Türk Kızılayının ortaklaşa düzenlediği ''2. Geleneksel Adaletin Temsilcileri Kan Veriyor'' etkinliği adliye içindeki Atrium Meydanı'nda başladı.

Etkinlikte, Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç ve Başbakan Binali Yıldırım’ın kardeşi Türk Kızılayı Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhami Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu Kızılay yetkilileri de adliyede hazır bulundu.

Kızılay yetkililerinin takdim ettiği plaketleri alan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, başsavcı vekilleriyle savcı ve hakimler kampanyaya destek vererek kan bağışında bulundu.

Kan verdikten gazetecilere açıklama yapan Başsavcı Fidan, 'Başkanvekilimizin ön ayak olmasıyla adliye çalışanlarımız, personelimiz, vatandaşlarımızı böyle güzel bir kampanyaya ortak ettiği için teşekkür ediyoruz. Bütün personele böyle bir ihtiyaca cevap verebildikleri ve hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Turunç şunları kaydetti:

'Ülkemizde kan toplama yetkisi tamamen Kızılaya ait. Kış mevsiminin ağır geçmesinden dolayı ocak ayının başlarına doğru kan stoklarımızda azalma oldu. Genel başkanımızın bu konuyu paylaşmasından sonra halkımız duyarlılık gösterdi ve stokların arttırılması için kan merkezlerine koştu. Böylece stoklarımızı riskli seviyeden yukarı çekmiş olduk. Burada düzenlenen etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyoruz.''

Kan bağışı etkinliğinin 3 gün süreceği öğrenildi.
Kaynak: AA