Vezirköprü'de Kan Ve Kök Hücre Bağışı Kampanyası

Vezirköprü'de Türk Kızılayı Samsun Kan Bağışı Merkezi ile Vezirköprü Devlet Hastanesi işbirliğinde yapılan organizasyonda, 261 kişi kan bağışında bulundu, 106 kişi de kök hücre bağışı için numune verdi.

Türk Kızılayı Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, TÜRKÖK projesi kapsamında 13 Şubat'ta başlayan bağışın tamamlandığını söyledi.

Vezirköprü'de TÜRKÖK projesi kapsamında bölgede rekor diyebilecekleri katılım olduğunu vurgulayan Bayram, hem kan hem de kök hücre bağışının aynı anda yürütüldüğü ortamda ilçe halkından büyük destek aldıklarını dile getirdi.

Türk Kızılayı Vezirköprü Şube Başkanı Hakan Kiper de 5 dakika ayırarak verilecek kan ile bir insanın hayatının kurtarılabileceğine işaret ederek, 'İlçemizdeki bağış kampanyasında 261 kişi kan bağışında bulundu, 106 kişi de kök hücre numunesi verdi. Vezirköprü halkı gereken duyarlılığı gösterdi ve bir rekor kırdı.' diye konuştu.

Organizasyonda Vezirköprü Devlet Hastanesi Organ ve Doku Bağış Koordinatör Yardımcısı Nermin Aydoğdu tarafından bağışçılara bilgi verildi.

Aydoğdu, 35 kişinin form doldurduğunu ve gönüllü organ bağışçısı olduğunu belirtti.

Kaynak: AA