Suriye'deki Dul Ve Yetimlere İnsani Yardım

Valide İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye'de dul ve yetimlerin kaldığı 'Yetimler Kampı'na insani yardım gönderildi.

Valide İnsani Yardım Derneğince hazırlanan insani yardımlar Suriye'nin İdlib kentindeki 'Yetimler Kampı'na ulaştırıldı.

Dernekten yapılan açıklamada, İstanbul'dan Suriye'deki yetim ve mazlumlara gönderilen yardım tırının belirlenen bölgeye ulaştığı, yardımların dernek görevlilerince dağıtıldığı belirtildi.

Açıklamada görüşüne yer verilen dernek başkanı Ahmet Yılmaz, yardım tırında uyku tulumu, battaniye, çocuk maması, çocuk montu ve ayakkabısının yanı sıra temel gıda malzemelerinin bulunduğunu bildirdi.

Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:

'İdlib'in İman köyü bölgesi gözlerden uzak bir yerde ve bu yüzden buralara yapılan yardım diğer kamplara oranla çok daha düşük kalıyor. Bizimle irtibata geçen o bölgedeki gönüllülerimiz bizi bu yönde uyardı ve bizi bu kampın olduğu bölgeye yönlendirdi. Yardım malzemelerini 6 aydır hiçbir yardım kuruluşunun kendilerine ulaşmadığını öğrendiğimiz kampta ikamet eden yetimlere ve şehit hanımlarına dağıtımını gerçekleştirerek büyük bir mutluluk yaşadık.'

Valide İnsani Yardım Derneği aracılığıyla Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatılabileceğini aktaran Yılmaz, dernek olarak dünyanın neresinde olursa olsun mazlum ve yetimlerin yanında olacaklarını kaydetti.
Kaynak: AA