Suikatçıların Duruşmalarında İlave Güvenlik Tedbiri

Muğla Valisi Çiçek: 'Duruşma süresince Muğla'da takviye güvenlik önlemleri aldık. Yargılama güvenli bir şekilde yapılacak. Çevre illerden de gelen ekiplerimiz olacak. Kimsenin bir endişesi olmasın'

Muğla Valisi Amir Çiçek, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast teşebbüsünde bulunan sanıkların 20 Şubat'ta başlayacak yargılanmaları öncesinde ilave güvenlik önlemleri aldıklarını belirterek, 'Yargılama güvenli bir şekilde yapılacak. Çevre illerden de gelen ekiplerimiz olacak. Kimsenin bir endişesi olmasın.' dedi.

Çiçek, Marmaris Polisevi'nde düzenlenen basın toplantısında, 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan sanıkların 20 Şubat'ta Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başlanacağını hatırlattı.

15 Temmuz gecesinden itibaren savcı ve hakimlerin görevlerini yaptıklarını ifade eden Çiçek, yargının bu süreçte hızlı bir şekilde karar verdiğini ve kovuşturmanın hızlı şekilde gerçekleştirildiğini anlattı. Savcıların 15 Temmuz'dan itibaren hiçbir delili göz ardı etmediğinin altını çizen Çiçek, zanlıların da silahları ve helikopteriyle kısa sürede yakalanarak yargıya teslim edildiğini kaydetti. Çiçek, 'Biz de devlet olarak gerekeni yapıyoruz. Yargılama hukuka uygun yapılacak, kimsenin endişesi olmasın' dedi.

- 'İlave koruma tedbirlerini aldık'

Çiçek, mahkeme sürecinde mevcut güvenlik tedbirlerinin yanında ilave önlemler de aldıklarını vurguladı. Duruşma süresince Muğla'da takviye güvenlik önlemlerini aldıklarına değinen Çiçek, 'Yargılama güvenli bir şekilde yapılacak. Çevre illerden de gelen ekiplerimiz olacak. Kimsenin bir endişesi olmasın' diye konuştu.

Vali Çiçek, 15 Temmuz gecesi Marmaris'te görev yapan gazetecileri de vatandaşlara doğru bilgi ulaştırmadaki gayretlerinden dolayı kutladı.

- 'Muğla'da her türlü turizm mevcut'

Hükümetin turizm konusundaki teşviklerine de değinen Amir Çiçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direktifleri doğrultusunda işadamlarının işsizlere istihdam sağlayacağını ifade etti.

Muğla'nın bin 480 kilometre sahili olduğunu hatırlatan Çiçek, 'Sahillerimiz, denizlerimiz, derelerimiz her türlü turizm için müsait. Sağlık, spor, doğa, eko, adrenalin turizmi için her türlü imkanlarımız var. Deniz, denizaltı sporları yapılırken diğer taraftan paraşütle atlayış yapabileceğiniz bir yer Muğla. Denizlerimizde su sporları için parkurlar oluşturduk. Kim ne sporu yapmak istiyorsa ne turizmi yapmak istiyorsa bizim ilimizde var.' dedi.

Çiçek, kıyıları gözleri gibi koruyacaklarını, imar kirliğine ve kaçak yapılara izin vermeyeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA