'Silahtan Oyuncak Olmaz' Kampanyası

Kampanya kapsamında oyuncak silahlarını getiren 500 çocuğa akıl oyunları hediye edildi.

Bursa Uludağ Kültür Sanat Eğitim Derneğinin, Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlendiği 'Silahtan oyuncak olmaz' kampanyası kapsamında oyuncak silahlarını getiren 500 çocuğa mangala, tangram ve 'Ne kadar zekisin' gibi akıl oyunları hediye edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Bursa Uludağ Kültür Sanat Eğitim Derneğince düzenlenen kampanyaya destek veren Büyükşehir Belediyesi tarafından, oyuncak silahlarını getiren çocuklara zeka oyunları hediye edildiği belirtildi.

Açıklamaya göre, etkinlikte konuşan derneğin kurucu başkanı Gülçin Tereci, oyuncak bile olsa silahların çocukları şiddete yönelttiğini vurgulayarak şunları söyledi:

'Silahın oyuncak olamayacağını anlatmak için Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma yaptık. Bu kampanyada oyuncak silahlarını getiren 500 çocuğa mangala, tangram, 'Ne kadar zekisin' gibi zeka oyunları hediye ettik. Büyük bir katılım oldu. Ayrıca çocuklar da mutlu oldu. Bu tür kampanyaları daha da yaygınlaştırmak istiyoruz. Destekleri nedeniyle Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz.'
Kaynak: AA