Kürsüden Aşklarına Seslendiler

Edirne'deki Sevgililer Günü etkinliğinde, yaşlı çiftler evliliklerini ve yarım asra yakın süren sevdalarını genç çiftlere anlattı.

Edirne'de Sevgililer Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte, yarım asra yakın süredir evlilikleri devam eden yaşlı çiftler, sevgilerini kürsüden dile getirdi.

Sevgililer Günü nedeniyle Edirne Belediyesi tarafından kırmızı halı serilen Saraçlar Caddesi, kalp şeklindeki balonlar ile süslendi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da katıldığı etkinlikte, 'Buradan aşkıma sesleniyorum' kürsüsüne çıkan vatandaşlar, sevdiklerine mesaj gönderdi.

Kürsüden sevgisini anlatan Ahmet Eryıldızlı (68) eşi Türkan Eryıldızlı ile 48 yıldır evli olduklarını ve her günü Sevgililer Günü gibi geçirdiklerini söyledi.

Gerçek sevginin aile ile yaşandığını belirten Eryıldızlı, 'Eşimi çok seviyorum. Bugüne kadar birbirimizi hiç kırmadık, hep sevdik. Üç çocuğumuz var. Bütün gençler, sevgililer bizim gibi anlayışlı olsunlar.' dedi.

Türkan Eryıldızlı (67) da sevmenin püf noktasını 'aşık olmak' diye tanımladı. Bir daha dünyaya gelse yine eşini seveceğini dile getiren Eryıldızlı, seven insan için her günün Sevgililer Günü olduğunu kaydetti.

-Uzun evliliğin sırrı dayanışma

İlhami Ertaş (60) da eşi Güler Ertaş ile 43 yıldır evli olduklarını söyledi.

Yarım asra dayanan evliliklerinde birbirlerini kırmadıklarını anlatan Ertaş, uzun evliliğin sırrının, dayanışma ve çiftlerin birbirlerinin sözünden çıkmaması olduğunu dile getirdi.

Güler Ertaş (60) da eşiyle evlenmeden önce 5 yıl flört ettiklerini belirtti. Birbirlerini iyi şekilde tanıdıktan sonra evliliğe karar verdiklerini ifade eden Ertaş, 'Eşim en sonunda kaçırdı beni ve evlendik. Birbirimizi çok seviyoruz.' dedi.

Etkinliğe katılanlar, kağıtlara sevdiklerinin ismini ve mesajlarını yazarak kalp şeklindeki Sevgililer Günü panosuna astı.

Kaynak: AA