Gökçek, Başkentli Sanayicilerle Buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) sanayicilerle bir araya geldi.

Başkent OSB Müdürlüğü'nün konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Gökçek, Başkent OSB'nin Ankara'nın gurur kaynağı olduğunu söyledi. Belediye başkanı olduğu ilk günden bu yana sanayi ve ticarete verdiği önemi anlatan Gökçek, bu konularda koydukları hedeflere ulaştıklarını belirtti.

Gökçek, 'Sanayi konusunda bugüne kadar ne istediyseniz yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettik, sizlerin ve bizlerin sanayiye yaptığımız yatırımlar sayesinde muhteşem bir istihdam temin ettik. Ben Türkiye'de işsizlik olduğuna inanmıyorum. İşi beğenmeyen çok ama işsiz yok.' ifadelerini kullandı.

Turizm konusunda da önemli adımlar attıklarını vurgulayan Gökçek, 'Ankara'ya turist gelmiyor. 900 bin, 1 milyon civarında yabancı geliyor, bunların çoğu turist değil diplomat.' dedi.

Ankara'nın turistleri cezbetmek konusunda yetersiz kaldığına dikkati çeken Gökçek, 'Nasıl sanayinin, ticaretin altyapısı yapılıyorsa turizminde altyapısının yapılması lazımdı. Bu konuda Ankara'ya Disneyland vari bir tema parkın yapılması gerektiğine inandım. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak büyük bir işe soyunduk.' diye konuştu.

Gökçek, Ankapark'ın yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini, ağustos ayına kadar tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Başkent OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Türk ve yönetim kurulu üyelerinin görüş ve isteklerini dinleyen Gökçek, Başkent OSB'ye verdiği desteklerin süreceğini kaydetti.

Kaynak: AA