Erzurum'da Öğretmenlerin FETÖ Davaları

Mahkemece 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapse çarptırılan eski öğretmen Aydemir, bakmakla yükümlü olduğu bir çocuğu ve kanserli kardeşi bulunduğu için tahliye edildi Aydemir, hakkındaki hüküm kesinleşmesi halinde cezaevine girecek.

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finans kaynağı olan Asya Katılım Bankasına düzenli olarak para transferi yapmak ve örgütle irtibatlı Aktif Eğitim Sendikasına üye olmakla suçlanan eski öğretmen Güner Aydemir, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aydemir, bakmakla yükümlü olduğu bir çocuğu ve kanserli kardeşi bulunduğu için tahliye edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, 'silahlı terör örgütüne üye olmak'la suçlanan tutuklu sanık Aydemir, katıldı.

Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından mahkeme heyeti Aydemir'e, FETÖ'nün finans kaynağı olan Asya Katılım Bankasına düzenli olarak para transferi yaptığı ve örgütle irtibatlı Aktif Eğitim Sendikasına üye olduğu yönündeki suçlamaları anımsattı.

Diyecekleri sorulan Aydemir, kendisine isnat edilen suçları kabul etmeyerek, samimi dini duygularından dolayı yaptığı bazı şeylerin terör örgütü kapsamına girmesinin kendisini üzdüğünü söyledi.

Asya Katılım Bankasını 'faizsiz sistemi' için tercih ettiğini ifade eden Aydemir, sendika üyeliğinden ise darbe girişimi öncesi ayrıldığını savundu.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti ise sanığı 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapse mahkum etti.

Heyet, daha sonra sanığı, bakmakla yükümlü olduğu bir çocuğu ve kanserli kardeşi bulunması sebebiyle tahliye etti.

Sanık Aydemir, hakkındaki hüküm kesinleşmesi halinde cezaevine girecek.

- Eski öğretmen Öztürk'ün FETÖ davası

Aynı mahkemede görülen bir başka davada ise FETÖ'nün finans kaynağı olan Asya Katılım Bankasına düzenli olarak para transferi yapmak, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanmak ve örgütle irtibatlı Aktif Eğitim Sendikasına üye olmakla suçlanan eski öğretmen Sinan Öztürk'ün yargılanmasına başlandı.

'Silahlı terör örgütü üyesi olduğu' gerekçesiyle 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle ilk kez hakim karşısına çıkan Öztürk, kimlik tespiti sonrası yaptığı savunmada, suçlamaları kabul etmedi.

Savunmasında kesinlikle 'ByLock' kullanmadığını öne sünren Öztürk, sendikaya üyelerine sağladığı avantajlarından dolayı üye olduğunu dile getirdi.

Mahkeme heyeti, Öztürk'ün avukatının savunma yapması amacıyla duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA