Bursa'daki Cinayet Davası

Annesinin erkek arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Bursa'da, annesinin erkek arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülün davanın ilk duruşmasına, hakkında 'Kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Kazım Akdeniz ile tarafların avukatları katıldı.

Akdeniz, savunmasında, kendisine yöneltilen suçlamayı kabul etti.

Amacının Ahmet Arlı'yı öldürmek olmadığını, pişmanlık duyduğunu ve olayın şokundan hala kurtulamadığını ifade eden Akdeniz, 'O akşam kız kardeşim ile cep telefonu nedeniyle tartıştım. Annem ile birlikte yaşayan Ahmet araya girip bana küfredince bıçağı rastgele salladım. Onu öldürmek istemiyordum.' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Kazım Akdeniz'in, cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi için İstanbul'da Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Dairesi'ne sevkine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Geçen yıl 28 Ağustos'ta, merkez Osmangazi İlçesi Mollafenari Mahallesi Kestanelik Caddesi'nde, tartıştığı annesi Şahsane Sarı ile kız kardeşini bıçakla yaralayan Akdeniz, daha sonra annesinin birlikte yaşadığı Ahmet Arlı'yı göğsünden bıçaklayarak öldürmüştü. Cinayet sonrası kaçan katil zanlısı, 10 gün sonra Uludağ'ın eteklerindeki ormanlık alanda saklandığı barakada yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Zanlı, 2011 yılında da işlediği bir cinayet sonrası Adli Tıp Kurumu tarafından verilen 'Akli dengesi yerinde değildir.' raporunun ardından serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA