Belediye, Antalyalılar İçin Hobi Bahçesi Kuruyor

Antalya Büyükşehir Belediyesinin, kent yaşamının yorucu temposundan uzaklaşmak isteyenler için hobi bahçesi kurduğu belirtildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların şehir hayatının yoğun stresini toprakla atmaları için Konyaaltı ilçesi Bahtılı mevkisinde 160 dönümlük alan içerisinde projelendirilen Hobi Bahçesi Projesi'nde çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığının üç etap halinde yapacağı projenin ilk etap çalışmalarında 348 hobi evinin 160'ının karkasının tamamlandığı ifade edildi.

Yağmur suyu, bahçe sulama, atık su ve yangın hattı gibi alt yapı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı, 200 metrekarelik süs havuzu inşaatının da devam ettiği belirtilen açıklamada şunlara yer verildi:

'Çalışmaların Haziran ayı sonunda tamamlanması ve Temmuz ayı içerisinde ise başvuruların alınası amaçlanıyor. Vatandaşların her türlü tarımsal faaliyeti gerçekleştirebileceği hobi bahçelerinde kullanıcılara ayrılan 81 metrekare genişliğinde bahçeler ve 5 metrekarelik hobi evleri yer alacak. Proje kapsamında, bahçelerde domatesten salatalığa, bal kabağından karpuza her türlü tarımsal üretim mümkün olacak. Antalya Hobi Bahçesi birinci etap uygulaması projesi içerisinde, çocuklar için oyun alanları, yarı olimpik yüzme havuzu, mescit, kafeterya, revir, yürüyüş parkuru, halı saha, rekreasyon alanları ve 96 araçlık otopark olacak.' denildi.

Kaynak: AA