AA'dan İran Araştırmaları Merkezine Ziyaret

Anadolu Ajansı Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk ve Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Faruk Tokat, İran Araştırmaları Merkezini (İRAM) ziyaret etti.

İRAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal tarafından ağırlanan Öztürk ve Tokat, 2016 yılında kurulan merkeze çalışmalarında başarılar diledi.

Öztürk, bugüne kadar İran ile ilgili araştırmalar yapan birçok kişi bulunsa da İRAM'ın bu noktada farklı bir bakış açısı sunacağını ve kalıcı çalışmalara imza atacağına inandıklarını dile getirdi.

Prof. Uysal'a AA'nın yayın yaptığı diller hakkında bilgi aktaran Öztürk, kurumun çok kısa süre içinde 11 dilde haber yayınlayan etkin bir kurum haline geldiğini anlattı.

AA Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Tokat da ajansın dünyadaki yapılanması hakkında bilgi verdi.

İRAM Başkanı Uysal, AA heyetine ziyaretleri için teşekkür etti.

Merkeze dair bilgiler veren Uysal, temel amaçlarının İran ile ilgili araştırmalar yapmak ve İran’ın bilimsel ve objektif olarak tanınmasına katkı sunmak olduğunu dile getirdi.

Uysal, İran’ın iç ve dış politikalarının yanı sıra ekonomi ve sosyal yapısına ilişkin de çalışmalar yaparak bu ülkeyi takip ettiklerini ifade etti.

Ziyarette AA Farsça Servisi Editörü Hikmet Gök de hazır bulundu. Gök, Uysal ile iki kurum arasında iş birliği yapılabilecek alanları ele aldı.

Türkiye'nin tarihi ilişkilere sahip olduğu İran ve çevresi ile ilgili araştırmalar yapmak üzere kurulan İRAM, sadece İran ve ilgili konulara yoğunlaşıyor. İRAM, İran'ın kültürel, tarihi, sosyal, siyasal ve ekonomik yönlerini inceleyerek bu ülkeyi Türkiye ve uluslararası kamuoyunun ilgisine sunmayı hedefliyor.

Bugüne kadar birçok sempozyum ve etkinlik düzenleyen İRAM, nisan ayında Ankara'da 'Kuzey Afrika, Türkiye ve İran'daki Süreklilik ve Değişim' başlıklı uluslararası sempozyuma ev sahipliği yapacak.

Kaynak: AA