Ufka Yolculuk 5. Bilgi Ve Kültür Yarışması

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin destek verdiği 'Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması'nın son başvuru tarihinin 19 Şubat olduğu bildirildi.

Fatsa Çevre Kültür, Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Başkanı Sezai Batı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen 'Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması'nın en büyük sivil yarışma organizasyonlarından biri olduğunu söyledi.

Yarışmanın Ordu'da düzenlenmesine kendilerinin aracılık yaptığına dikkati çeken Batı, yarışmaya Ordu Büyükşehir Belediyesinin destek verdiğini hatırlattı.

Yarışmaya son başvuru tarihinin 19 Şubat olduğunu ifade eden Batı, 'Okuma alışkanlığının istenen düzeylerde olmadığı günümüzde, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın, özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmak, ufka yolculuk organizasyonunun en büyük amacıdır. Herkesin Kur'an-ı Kerim'i okuması, okuyanların ise daha derinlemesine bilgi sahibi olması ve bilgisini sınaması için bu seneki konumuzu Kur'an-ı Kerim Meâli olarak belirledik.' dedi.

Yarışmaya katılan ve dereceye giren kişileri Müslüman ülkelerden birine 5 günlük yolculuğa göndereceklerini belirten Batı, 'Dosta yolculuk kapsamında bağları güçlendirmeyi ve katılımcılarımıza yeni bir ufuk açmayı planlıyoruz. Katılımcılar gittikleri ülkelerde Müslümanlarla tanışma, o ülkenin ibadet merkezlerini gezme ve İslamı daha derinlemesine anlama şansı yakalamış olacak. Ayrıca yarışmada ilk ona giren kişilere umreden tutun da para ödüllerine kadar sürpriz hediyeler vereceğiz.' diye konuştu.

Kaynak: AA