Milletvekili Biçer Dokuma Tezgahında Çalıştı

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Şehzadeler ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ve Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi ile ortaklaşa yürütülen Manisa Bezi Dokuma Kurslarını ziyaret ederek, dokuma tezgahının başına geçerek Manisa bezi dokudu.

Amacının kursları yerinde inceleyerek bilgi almak ve Manisa bezinin tanıtımına katkı sağlamak olduğunu kaydeden Milletvekili Biçer, ziyarette Türk Kadınlar Konseyi Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı'dan Manisa bezi hakkında bilgi aldı.

Kadın emeğinin ön plana çıktığı atölyede bulunmaktan mutlu olduğunu ifade eden Biçer, şöyle konuştu:

'Manisalı kadınlarımızın el emeklerinin, göz nurlarının bir şekilde değerini buluyor olmasına elimden geldiğince katkı vermek istiyorum. Bu konuda ne yapılacaksa yapmaya hazırım. Diğer illerden gelen milletvekillerimize kadınlarımız Manisa bezi dokumasından fular hediye etmişlerdi. Mecliste, sadece bizim partimizin milletvekilleri değil diğer partilerin kadın milletvekilleri de Manisa bezinden fularlar olduğunu ve nereden bulabileceklerini sordular. Bunu tanıtmak bize düşer. Başka bir zaman geldiklerinde onları da buraya getirmek isterim.'

Manisalıların eserinin çıkması için mücadele verdiklerini belirten Türk Kadınlar Konseyi Şube Başkanı Kafkaslı ise, 'Eskiden Manisa’nın kumaşı olarak Manisa bezi gecelik, sabahlık ve düz bir kumaş dokunuyordu. Kare şeklinde kesimi yapılıyordu, kadınlar etrafını nakış yapıyorlardı ve peçete hazırlanıyordu. Misafirlere hediye ediliyordu.' dedi.

Konuşmaların ardından CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, dokuma tezgahının başına geçti, dokuma konusunda bilgi aldı. Biçer, Manisa bezi dokumasının zor olduğunu söyledi.

Kaynak: AA