KESOB Başkanı Öztürk'ten Faizsiz Kredi Uyarısı

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Bahamettin Öztürk, sıfır faizli kredi desteği için 20 Şubat'a kadar başvuru yapılması gerektiğini bildirdi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, 2016 yılı aralık ayında KOSGEB tarafından verilen 50 bin lira üst limitli sıfır faizli işletme kredisi için 244 bin 988 kişinin müracaat ettiğini sadece 15 bin kişinin faydalanacağını hatırlatarak, yeni bir başvuru hakkı daha verildiği belirtti.

50 bin lira üst limitli, 12 ay ödemesiz, geri kalanı da üç ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli KOSGEB sıfır faizli işletme kredisi desteğine, daha önce başvuru yapan KOBİ'lerin tekrar başvuru yapmalarına gerek kalmadığını kaydeden Öztürk, şunları kaydetti:

'Daha önce başvuru yapamayan özellikle net satış hasılatı 1 milyon liranın altında olan ve 10 kişiden az çalışanı bulunan işletmeler yeni başvuru yapabilecekler. Başvuru yapan tüm işletmeleri öncelikle güvenlik soruşturmasından geçirilecek. Güvenlik soruşturmasında sorun çıkmayan işletmelerin çalışan sayısı ve net satış hasılatı daha az olandan başlayarak sıralanarak kredilendirilecek. Başvurular 20 Şubat'a kadar internet adresi üzerinden yapılacak. Yeni başvuru yapacak olan KOBİ'lerin KOSGEB veri tabanına kayıt olmaları ve onaylı KOBİ beyannamelerinin olması gereklidir. 27 Şubat tarihinden itibaren de kredi faiz desteğine hak kazanan işletmelere kısa mesaj ve bilgilendirme e-postası gönderilecektir.'

Kaynak: AA