Kartal Belediyesi TAK Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kartal Belediyesi Tasarım, Araştırma ve Katılım (TAK) birimi tarafından düzenlenen " Kadın Ürünleri Pazarı Stant Tasarım Yarışması" sahiplerini buldu

Kartal  Belediyesi TAK Ödülleri Sahiplerini Buldu
Kartal Belediyesi tarafından 2014 yılında kurulan ilçe sorunlarının çözülmesi, mekan ve yaşam standartlarının artırılması amaçlayan tasarım araştırma ve katılım (TAK) biriminin düzenlediği "Kadın Ürünleri Pazarı Stant Tasarım Yarışması" sahiplerini buldu. Yarışmaya katılan 31 tasarım içinden 5’i; tasarımcı, halk ve değerlendirme grubu oylamalarının ardından ödül almaya hak kazandı.

"Kadın Ürünleri Pazarı Stant Tasarım Yarışması" ödülleri için Kartal Belediyesi fuaye alanı alanında tören düzenlendi.

Törene Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, tasarımcılar ile vatandaşlar ve belediye çalışanları katıldı.

Düzenlenen törenle 31 tasarımcıdan 5 tanesi ödüllerine kavuştu.

Yapılan çalışmalarla ilgili konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “TAK Kartal, tasarım, araştırma ve katılım. Biz 7 yıldır kadınlarımız haftanın bir günü kendi ürünlerini değerlendiriyorlar, satıyorlar. Kendi ekonomilerine bir katkıda bulunuyorlar. Şimdi bu tasarım yarışmasıyla onların daha güzel bir tezgahta, kentliliğe yakışır bir ortamda ürünlerini sergilemek amacıyla bir yarışma düzenlemiştik. Kendileri oy kullandılar, tasarımcılar oy kullandılar ve halk oy kullandı. Ortak bir tasarımın ortak bir sonucunda ödül alanlara ödüllerini vermiş olduk. Yarışmaya çokça eser katıldı.

Ödül alamayan eserler de bizim belediyemiz açısından değerlendirebilecek eserler. Onları da biz kendi arşivimizde tutmaya devam edeceğiz. Çünkü semt pazarlarıyla ilgili de TAK Kartal bir çalışma yapıyor. Belki o kent pazarlarında öbür tasarımları kullanacağız” dedi.

Kaynak: İHA