Havza'da İşaret Dili Kursu

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi ve Havza Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışma ile üçüncü işaret dili kursunu açtıklarını belirtti.

İkiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının, işitme engelli vatandaşlar için farkındalık oluşturmak, destek ve iletişimi arttırmak ve 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında ilçeye gelecek sporculara iyi bir ev sahipliği yapmak olduğunu söyledi.

'Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda üçüncü işaret dili kursumuzu açtık. Talep geldikçe kurslarımızı açmaya devam edeceğiz.' diyen İkiz, şöyle devam etti:

'Kurslara özellikle kamu çalışanları ilgi gösteriyor. Öncelikli amacımız işitme engelli vatandaşlar için farkındalık oluşturmak, destek ile iletişimi arttırmak ve yaşam kalitelerini yükseltmek. Diğer bir önceliğimiz ise Samsun'da düzenlenecek olan 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarını kapmasında bölgemize gelecek olan sporcularımıza iyi bir ev sahipliği yapmak. 120 saatlik olan kurslarımızdan bugüne kadar 100'e yakın kursiyer belgelerini aldılar. Merkez olarak ayrıca burada umut evi sakinlerine yönelik kurslarımızda devam etmekte.'

Maddi ve manevi olarak engellilerin yanında olduklarını vurgulayan İkiz, ilçede yaşayan engellilerin hayatını kolaylaştırmak adına Havza Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi'ni kurduklarını, bu yöndeki çalışmaların artarak devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA