Elazığ'da Kadınlar Hem Üretiyor Hem De Gelenekleri Yaşatıyor

Elazığ’da kadınlar, El Emeği Göz Nuru Çarşısında oyadan, ahşap oymacılığına, kök boyayla yapılmış örtülerden, oyuncaklara, örgüden, takıya kadar ürettikleri birbirinden kıymetli ürünlerle hem yok olmaya yüz tutan kültürel değerleri yaşatıyor, hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Elazığ'da Kadınlar Hem Üretiyor Hem De Gelenekleri Yaşatıyor
Elazığ Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Harput’ta açılan “Ahşap Oymacılığı ve Boyama” kursunda 6 ay süren eğitimlere katılan kadınlar El Emeği Göz Nuru Çarşısında bulunan stantta hayatlarına kattıkları sanat sayesine ekonomik kazanç sağlıyor. Kadınlar, İpeği çekilip boyanan, Gülü, Hercai Menekşe, Aluç Yaprağı, Çarkı Felek, Leylak, İğde Çiçeği, Berber Aynası, Limon Çiçeği, Pamuk Çiçeği, Nikah Sepeti, Elazığ Yıldızı, İki Gelin Bir Kaynana gibi daha adlarla yapılan iğne oyasını yapıyor.

Ahşap oymacılığının sabır isteyen bir sanat olduğuna vurgu yapan kadınlar, “İsteyince oluyor. İstedik ve başardık. Elazığ Belediyesi’ne bize sağladığı bu fırsat için teşekkür ediyoruz. Hem kültürel bir değerimizi yarınlara taşıyoruz. Hem de ekonomik kazan sağlıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA