Bolu'da Zabıta Denetimleri

Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilde faaliyet gösteren okul kantinleri, güzellik salonları ve otellerde denetimlerde bulundu.

Bolu Belediyesinden yapılan açıklamada, zabıta ekiplerinin okul kantinlerinde hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını denetlediği belirtildi.

Kantinlerde bulunan gıdaların ambalajlarını, gıdaların hazırlandığı tezgahları ve satılan ürünlerin son kullanma tarihlerini inceleyen ekiplerin, kantin işletmecilerini kurallar hakkında uyardığı kaydedildi.

Zabıta Müdürlüğü denetim ekibinin otellerde de denetimlerde bulunarak, fiyat listelerinin müşterilerin görebileceği yerlere asılması, çarşaf ve yatakların temiz olması, çalışanların sağlık karneleri, otelin boya ve badanasının bakımlı olması, müşterilerin sağlıklı ve güvenli ortamda kalmalarını sağlayacak yapının oluşturulması konularında denetlediği bildirildi.

Öte yandan, güzellik salonlarını da denetleyen ekiplerin, güzellik salonlarının sağlık koşullarına uygunluğu ve çalışma belgelerinin olup olmadığı yönünde kontrol yaptığı bildirildi.

Zabıta ekiplerinin, denetlediği iş yerlerinin iş yeri açma ve çalıştırma yönetmeliğine uygunluğu, mesleki iş yeri hijyen ve temizliği, düzeni, steril kurallara uygunluğu, müşterilere karşı tutum ve davranışları kontrol ettiği belirtildi.

İş yerlerinde yapılan denetimlerde, kurallara uymadıkları tespit edilen iş yeri sahiplerine gerekli uyarılarda bulunularak eksiklerini bir an önce giderilmeleri konusunda da yazılı ihtar verildiği aktarılan açıklamada, denetimlerde güzellik salonu olarak faaliyet gösteren 2 iş yerinin çalışmasına geçici olarak son verildiği duyuruldu.

Kaynak: AA