AK Parti Grup Başkanvekili Turan Açıklaması

'Bu ülkenin gündeminde yeni bir sayfa açılsın istiyoruz. Referandumla beraber Türkiye'de kavga eden cumhurbaşkanı, başbakan sistemi olmasın istiyoruz'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 'Bu ülkenin gündeminde yeni bir sayfa açılsın istiyoruz. Referandumla beraber Türkiye'de kavga eden cumhurbaşkanı, başbakan sistemi olmasın istiyoruz.' dedi.

Turan, partisince 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Tokat İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Burada yaptığı konuşmasında Türkiye'nin 16 Nisan'da referanduma gideceğini hatırlatan Turan, bu referandumu herhangi bir referandum olarak görmediklerini belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın 2 gün önce tüm milletvekillerini toplayarak talimat verdiğini anımsatan Turan, şöyle konuştu:

'İki gündür tüm Türkiye'de İl Danışma Meclisi Toplantıları yapılıyor. Bu ülkenin gündeminde yeni bir sayfa açılsın istiyoruz. Referandumla beraber Türkiye'de kavga eden cumhurbaşkanı, başbakan sistemi olmasın istiyoruz. Bu sistem değişikliği talebimiz asla birilerinin iddia ettiği gibi bir rejim problemi değil. Rejim adına her gün başbakanımızın söylediği gibi 'bu millet 90 sene önce yerine koymuş'. Konuşmuyoruz bile artık. Bu geride kaldı. Ana muhalefetin sayın lideri hemen her gün '140 yıllık parlamenter rejimimiz var' diyor. '100 yıldır tecrübemiz var diyor'.'

Birçok liderin başkanlık sistemini savunduğunu anımsatan Turan, 'Özal savunmuş, Türkeş savunmuş, Demirel savunmuş, Yazıcıoğlu savunmuş. Hatta soldan da savunan var. Bakın 15 Temmuz'u beraber yaşadık. Menderes rahmetli olduğu zaman kimse ağzını açamamış. 1980 darbesinde kimse ağzını açamamış ama 15 Temmuz'da güçlü bir siyasi lider milletine dayandı. Milleti ona sahip çıktı. Bambaşka bir tablo oldu.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA