SES'te Özkavak Dönemi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesi’nin 9. olağan genel kurulu Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tek liste ile seçime giren Doktor Birtürk Özkavak SES Eskişehir Şube Başkanı oldu.

SES'te Özkavak Dönemi
Konuşmalar öncesi SES Eskişehir Şubesi yönetim kurulu başta emekli olan üyelerine ve sendikal mücadeleye destek veren Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi’ne teşekkür plaketi töreni düzenledi.

SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu. yaptığı konuşmada, 20. kuruluş yılında genel kurulları yaptıklarını vurgulayarak, “Sağlık ve Sosyal hizmet emekçileri bu ülkenin en değerli, en fazla çalışan, en fedakar insanları. Sorunları ise her gün katlanarak büyüyor. Çözüm önerilerimiz ve taleplerimiz red ediliyor. Bu tüm emekçi kesimler içinde geçerlidir” dedi.

Çok çalıştıkları, fazla nöbet tuttukları, şiddet görüp tacize uğradıklarını vurgulayan Mutlu, “Farklı statülerde çalışıyoruz. Ücretlerimiz eridi, fili hizmet zammını alamadık, ek ödeme gibi bir sistemle kayıt dışı ücret alıyoruz. Kurumlarımız özelleştiriliyor, gelecek kaygısı ile düşük emekli maaşına mahkum kalmak istemiyoruz” dedi.

Genel kurula katılan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da birer konuşma yaptılar.

Yapılan seçim sonrası SES Eskişehir Şubesi’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

“Dr. Bülent Özkavak, İclal Akalın, Dilek Yeşilırmak, Dr. Bülent Ağırel, Salih Bakır, Osman Gündoğmuş, Erhan Kamış.”
Kaynak: İHA