Jale Parıltı'dan Suriyelilere Yardım Eli

Ses sanatçısı Parıltı: 'Üzerine bomba düşmüş, silah görmüş, kurşun yemiş insanların psikolojileri çok bozuk. Bu insanlara el uzatmamız, onların kalbine dokunmamız lazım' 'Bize sığınmış durumdalar ve eğer iç içe yaşayacaksak, dertlerine ortak olmak lazım. Özellikle çocuklara psikolojik tedavi aldırmamız lazım'

KENAN IRTAK - Ses sanatçısı Jale Parıltı, Suriye'den gelen ailelerin ve öğrencilerin yaşadığı evleri ziyaret ederek kendi imkanlarıyla aldığı gıda ve kıyafet kolilerini yardıma muhtaç Suriyelilere ulaştırıyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden gelen yardım taleplerini boş çevirmeyen Parıltı, çalışma arkadaşlarına yaptırdığı araştırmaların ardından yardıma muhtaç aileleri kendisi ziyaret ediyor. İstanbul'un çeşitli semtlerinde barınan Suriyelilerin yaşadığı evlere giden Parıltı, kendi imkanları ve yakın çevresinden topladığı yardımları Suriyeli aile ve öğrencilere teslim ediyor.

Hazırladığı gıda ve giyim kolilerini vermek için geldiği Fatih'teki 8 Suriyeli öğrencinin ve bu öğrencilerin akrabaların kaldığı evde AA muhabirine açıklama yapan Parıltı, sığınmacılara uzun zamandan bu yana yardım ettiğini, muhtaç insanlara ulaştığını anlattı.

Parıltı, 'Ben de araştırıyorum. Onlar da bana çeşitli şekilde ulaşabiliyor. Bana, menajerlerime, çalışma arkadaşlarıma çok sayıda mesaj geliyor. Elimden geldiği kadar yardım ulaştırmaya çalışıyorum. Erzak, giyim, nakdi yardımda bulunuyorum. Sadece Suriyelilere değil, şehit ailelerine ve kimsesiz çocuklara da yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu amaçla binden fazla konser verdim.' dedi.

Savaşlarda en çok çocukların durumuna üzüldüğünü belirten Parıltı, şöyle devam etti:

'Allah hiçbir ülkeye savaş vermesin.Evlerinde bulunduğumuz bu çocuklar, bu gençlerimiz aileleriyle birlikte mağdur olmuş, ülkemize sığınmış ve üniversite okumaya çalışıyorlar. Bu çocukların, gençlerin psikolojileri çok bozuk. Artık bu insanlarla yaşamak zorundayız. Ülkelerindeki savaş sürüyor ve şu aşamada ülkelerine dönmeleri imkansız. Bu insanlara eğitimle ve insanlığımızla ülkemizi ve kendimizi sevdirmemiz lazım. Üzerine bomba düşmüş, silah görmüş, kurşun yemiş insanların psikolojileri çok bozuk. Bunlara el uzatmamız lazım. Biraz bu insanların kalbine dokunmamız lazım. Bize sığınmış durumdalar ve eğer iç içe yaşayacaksak, dertlerine ortak olmak lazım. Özellikle çocuklara psikolojik tedavi aldırmamız lazım.'

Bir gönül elçisi olduğunu, yardımlarının reklam gibi algılanmasının kendisini üzeceğini ifade eden Parıltı, din, dil, ırk ayrımı yapmadan muhtaç olan herkese yardımcı olmaya çalıştığını ve yaptığı yardımların örnek olmasını dilediğini belirterek, 'Toplumumuzda gerçekten çok iyi niyetli insanlar var. Hayrı, hasenatı seven insanlar da var. Biz aracıyız, bizlere ulaşabilirler. Birlikte bu yardımları daha kurumsal bir şekilde yapabiliriz. Köprü olmaya çalışıyoruz. Sahip çıkmamız gereken çok insan var.' diye konuştu.

Kendi imkanlarının yanı sıra çevresinde insanları da arayarak Suriyelilere yardımcı olmaya teşvik ettiğini, yakınlarından aldığı yardımları mağdur ailelere ulaştırdığını anlatan Parıltı, ekmeğini paylaşmanın kendini çok mutlu ettiğini aktardı.

Sanat çalışmaları hakkında da bilgi veren Jale Parıltı, 'Bu sene albüm yerine tek parça okudum, 'Kale Türküsü'. Tek şarkılarla ilerleyeceğiz. Bir yıl boyunca böyle gideceğiz. Bir Karedeniz türküsü ancak ben Karadeniz şivesiyle okumadım. Bu türkünün her kesime hitap etmesini istedim.' ifadelerini kullandı.

- 'Her ay bize yardım gönderiyor'

Medeniyet Üniversitesinde okuyan Suriyeli öğrenci Şerif Kitmovi, kendilerine yardımcı olan, su, elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyen Jale Parıltı'ya teşekkür etti. Parıltı'yı evlerinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kitmovi, '8 öğrenci ile birlikte 4 akrabamız da burada kalıyor. Jale Hanımı çok seviyoruz. Her ay bize yardım gönderiyor. Biz de ilk defa gördük. Çok teşekkür ederiz. Türk komşularımız da çok yardımcı oluyor. Onlara da teşekkür ederiz.' diye konuştu.

Getirdiği gıda kolilerini Suriyeli öğrencilerin mutfağına bırakan ve kıyafetleri teslim eden Parıltı, Suriyeli öğrencilerle birlikte 'Ada Sahilleri' şarkısını hem Türkçe hem de Arapça olarak seslendirdi.
Kaynak: AA