Gıda Güvenliği İçin Çocuk Müfettişler Yetişiyor

Ankara Kalkınma Ajansının organizatörlüğünde yürütülen Sosyal Sorumluluk Platformu kapsamındaki projelerden “Çocuk Fahri Gıda Müfettişliği” projesinin sponsorluk anlaşması imzalandı.

Gıda Güvenliği İçin Çocuk Müfettişler Yetişiyor
Ankara Kalkınma Ajansında 9 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilen sponsorluk imza törenine, Sosyal Sorumluluk Platformu Yürütme Komisyonu Başkanı Muhammed Seyid Pehlivan, Fahri Gıda Müfettişleri Derneği Başkanı Hakan Yüksel ile proje sponsorlarından 3D Comnet firması sahibi Yusuf Çal katıldı.

İmza töreninde konuşan dernek başkanı Hakan Yüksel, halihazırda yetişkin fahri gıda müfettişlerinin katılımlarıyla gerçekleştirmekte oldukları gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik gönüllü faaliyetlerine proje kapsamında eğitilen çocukları da dahil etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Çocukların hem mevcut durumda müşteri olduklarını hem de gelecekte gıda sektörü için potansiyel işletmeci, çalışan veya denetimci olduklarını ifade eden Yüksel, proje kapsamında çocuklara verilecek eğitimlerde kullanılmak üzere hazırlanacak eğitim videolarının sponsorluğunu üstlenen 3D Comnet firmasına teşekkürlerini bildirdi. Projenin diğer sponsoru Uzman Dr. Buğra Buyrukçu tarafından da fahri gıda müfettişliği eğitimlerine katılan 10 çocuğun sağlıklı beslenme ve obezite ile ilgili birebir bilgilendirileceği ve vücut analizlerinin yapılacağı belirtildi.

Bu sponsorluk anlaşması ile birlikte platformdaki 28 projeden dördüne finansal destek bulunmuş olduğunu belirten Sosyal Sorumluluk Platformu Yürütme Komisyonu Başkanı Muhammed Seyid Pehlivan, sivil toplum kuruluşlarının diğer 24 projesi için de www.sosyalsorumluluk.org.tr adresinden yayın yapmakta olan platformun internet sitesi üzerinden hem sponsor hem de gönüllü arayışlarına devam ettiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA