Erzincan'da 'Okul Sütü Akıl Küpü' Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen 'Okul Sütü Akıl Küpü' projesi kapsamında Erzincan'da öğrencilere süt dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığının, 'Okul Sütü Akıl Küpü Projesi' kapsamında, Erzincan Mimar Sinan Anaokulu'nda düzenlenen süt dağıtım programına, Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin ve İl Halk Sağlığı Müdürü Mesut Turan katıldı.

'Okul Sütü Akıl Küpü' projesinin sağlık bakımından çocuklar için fayda sağlayacağını belirten Erzincan Vali Yardımcısı Kara, şunları söyledi:

''Biliyorsunuz süt tüketimine 2011-2012 eğitim öğretim yılında başlandı ve sürekli olarak da devam ediyor. Süt tüketiminin sağlık bakımdan uzun vadede faydaları ciddi anlamda görülecektir. Süt içiminin öğrenciler açısından birçok faydası var. Özellikle anaokulundan itibaren bu süt tüketiminin artması hem sağlık bakımından hem de diğer veriler açısından çocukların güçlenmesine çok ciddi anlamda fayda sağlayacaktır.''

Erzincan’da 2016-2017 eğitim öğretim yılında 'Okul Sütü Akıl Küpü' projesi kapsamında toplam 135 okulda 14 bin 406 öğrenciye okul sütü dağıtımının gerçekleştirileceği belirtildi.

Kaynak: AA