Bayburt Merkezli FETÖ/PDY Operasyonu

11 ildeki operasyonda yakalanan 15 şüpheliden 7'si tutuklandı, firari 6 kişinin yakalanması için çalışma yürütülüyor.

Bayburt merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında yakalanan 15 şüpheliden 7'si tutuklandı, 8 şüpheli ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'nin kentteki üst yönetim yapılanmasında yer aldığı belirlenenlerin yakalanmasına yönelik 19 Ocak'ta, Bayburt merkezli İstanbul, Trabzon, Diyarbakır, Amasya, Van, Çorum, Zonguldak, Erzurum, Bitlis ve İçel'de 26 adreste düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 15 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Aralarında örgütün illegal faaliyetlerini de organize ettiği belirlenen yöneticilerin olduğu 15 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden 7'si tutuklanırken, 8 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında adreslerinde bulunamayan, Kanun Hükmünde Kararname ile örgütle iltisaklı olduğu için kapatılan dernek yöneticisi, iş adamlarının yanı sıra örgüte bağlantısı nedeniyle kapatılan medya kuruluşunun eski çalışanlarının da aralarında bulunduğu 6 firari şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Kaynak: AA