''43. Türkiye Endüstri Mühendisliği Öğrencileri Buluşması''

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde, öğrenci kulüpleri tarafından ''43. Türkiye Endüstri Mühendisliği Öğrencileri Buluşması'' etkinliği düzenlendi.

Yunusemre ilçesindeki Manisa Celal Bayar Üniversitesi Uncubozköy Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkiliğe, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ile Manisa ve çevre illerdeki üniversitelerin endüstri mühendisliği bölümünden gelen öğrenciler katıldı.

'Limit Sizsiniz' sloganı ile 4 gün sürecek etkinliğe katılarak tecrübelerini öğrencilerle paylaşacak olan Maxion Jantaş Jant San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Hakan Ünlü, sadece üniversiteden mezun olmanın yetmediğini, ek donanım seviyesinin çok iyi olması gerektiğini vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ünlü, fabrikalarında 9,6 milyon jant üreterek geçen seneyi 305 milyon Avro ciro ile kapattıklarını ve büyümelerinin devam edeceğini söyledi.

2016’da yaşanan belirsizliğin ilk başta bir duraksamaya neden olsa da son 4 aydır çok ciddi yeni işler aldıklarını ve sıkıntının olmadığını kaydeden Ünlü, şöyle konuştu:

'Kendi adıma söylemem gerekirse Türkiye'nin ve gençlerin geleceği için biz sektörel bazda insan kalitesini destekleyici ve istihdam sağlayıcı uygulamalara dönmemiz lazım. Bu da sanayileşmeden geçiyor. Bununla ilgili teknolojik devrimden, rekabetçilikten geçiyor. İstihdamı sağlayabilmek için şirketlerin bu konularda desteklenmesi gerekiyor. Biz neyi farklı yaparsak ülke olarak ihracatı arttırırız. Bosch firması ile Mart ayından itibaren ortak çalışma yürütmeye başlıyoruz. Bu çalışma ile birlikte belirli odaklanmış bir grup ile odaklanmış bir çalışma yürüteceğiz. Endüstri 4.0’ın ilk adımını resmi olarak atıyor olacağız. Biz de otomasyonla ilgili ciddi farklılaşmış durumdayız. Bizim işletmelerimizde 200’ün üzerinde robot çalışıyor. Sadece robot değil, genişletilmiş açısına bakmak lazım. Dolayısıyla öğretiye ve gelişmeye devam gerekiyor.'

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Çelebi de etkinlikte bir konuşma yaparak, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Kaynak: AA