Yeni Adıyaman ESKKK Mali Kongresi Gerçekleştirildi

Mustafa Salman’ın başkanı olduğu Yeni Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) mali kongresi gerçekleştirildi.

Yeni Adıyaman ESKKK Mali Kongresi Gerçekleştirildi
Yeni Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin olağan mali kongresi gerçekleştirildi.

Malatya Esnaf Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram’ın divan başkanlığını yaptığı mali genel kurula Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, çeşitli sivil toplum kuruluşu başkanları ve esnaflar katıldı.

Yeni Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Salman, 2011 yılından beri faaliyette olan kooperatif ile ilgili bilgiler vererek, “Bugün bize bu mutluğu yaşattığınız, birlik ve beraberlik içerisinde bu genel kurulu gerçekleştirdiğimiz için teşekkürler. 2011 yılında yeni bir kooperatif kurduk. 2011 yılından itibaren 45 milyon TL dağıttık. Geri dönüşlerle birlikte 90 milyon kredi esnafımıza verildi.

Adıyaman esnaf kardeşlerimize 900 metre oturumlu bu binayı kazandırdık. Kredi sisteminden dolayı esnafımız sıkıntı çekiyor. Adıyaman’da bizim kooperatifimize müracaat eden 95 kişinin dosyası kredi çekmek bekliyor” dedi.

Milletvekili İbrahim Halil Fırat ise konuşmasında, “Yeni bir binayı yaptığı için kendisini çok tebrik ediyoruz. Esnafımıza Adıyamanlı hemşerilerimiz her şeyin en iyisine layıktır. Adıyaman esnafının sanayisini, çiftçisini düşünmek durumundayız. Sorunların çözümü noktasında gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

Milletvekili Salih Fırat’da konuşmasında, “Hükümetimiz esnafımızın ve sanatkarlarımızın yanında olmuştur. Faizsiz ve düşük faizli krediler verilmiştir. Esnafımızın daha iyi yerlerde olması için devletimiz çalışıyor. Ekonominin kılcal damarı olan esnafımızın iyi olması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, vatandaşın refahının yükseltilmesi, esnafın ticaretini yükseltilmesine yönelik tedbirlerin alınması için caba sarf edildiğini kaydederek, “Adıyaman her zaman terörü ve teröristi kente sokmayan ender illerimizden bir tanesidir. Hepinizden Allah razı olsun. Birlik ve beraberliğin daim olsun. Hükümetin son 12-13 senede bölgeye ulaştırdığı hizmetler çukur siyasetine rağmen büyük destekler sağlandı” dedi.

Gelir gider raporlarının onaylanmasının ardından plaket töreni düzenlenerek mali kongre sone erdi.
Kaynak: İHA