Yemenliler Ebyen'in El-Kaide'den Kurtarılması İçin Gösteri Düzenledi

Yemenliler, Ebyen kentinin terör örgütü El-Kaide'den kurtarılması amacıyla gösteri düzenledi.



Yemen'in Aden kentindeki Hur Mekser ilçesinde düzenlenen gösteride hükümete, Ebyen kentinin El-Kaide'den kurtarılması için bir an önce harekete geçmesi çağrısında bulunuldu.

Aktivistlerin ve hukukçuların sosyal medya üzerinden yaptığı çağrılar üzerine toplanan göstericiler, 'Ebyen kanıyor, kurtarılması vatani görevdir', 'Ebyen teröre boyun eğmez', 'Ebyen'in terör yuvası olmasına izin vermeyeceğiz' yazan pankartlar taşıdı.

Gösterinin ardından dağıtılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin memleketi olan Ebyen'in, El-Kaide'nin terör faaliyetlerinden kurtarılması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, geçen pazar günü ABD savaş uçaklarının Beyda'nın Kayfe bölgesinde düzenlediği hava saldırısının ardından paraşütçü komando birliklerini bölgeye indirdiği operasyona işaret edilerek, 'El-Kaide Ebyen'de her gün biraz daha büyüyor. Bu da ABD savaş uçakları ve gemileri tarafından masum kişilerin vurulması ve katliama gerekçe veriyor.' denildi.

Açıklamada ayrıca, Yemen hükümetinin ve koalisyon güçlerinin Ebyen'i kurtarma noktasında üzerine düşen görevi yerine getirmesi amacıyla gösterilerin devam edeceği belirtildi.

Kaynak: AA