Van'daki Suriyeliler Sağlık Taramasından Geçiriliyor

Van'da yaşamını sürdüren Suriyeli ailelere sağlık taraması yapılıyor.

Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye gelip, Van'da yaşamaya başlayan Suriyeli aileleri, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri evlerinde sağlık taramasından geçiriyor.

İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli ailelere yönelik sağlık taraması başlattıklarını söyledi.

Yanmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

'Kentte yaşayan Suriyeli ailelerin sağlık taramalarını yapmaya bugün başladık. Ailelerin genel sağlık taramalarını, geçmişe dönük bir hastalığının olup olmadığını tespit etmek için bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ailelerimizi gelip yerinden inceliyoruz.

Ulaşabildiğimiz tüm Suriyeli ailelere sağlık taramasından geçirmeyi düşünüyoruz. Sağlık taramasından geçirdiğimiz sığınmacılar herhangi bir sıkıntılı durumu olması halinde hastanelerimizde şifa bulmaları için elimizden geleni yapacağız.'

İl Sağlığı İnsan Kaynakları Şube Müdürü Şahabettin Işık da sağlık taraması hizmetini kentte yaşayan 2 bin Suriyeli aileye uygulamayı hedeflediklerini belirtti.

Sağlık tarama hizmetinde Suriyeli sığınmacılara yeterli seviye de hizmet verdiklerini de belirten Işık, sağlık hizmetlerinden bütün Suriyeli sığınmacıların faydalandığını söyledi.

Suriyeliler de verilen hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA