İş Dünyasına 'Finans Yönetimi Sertifika Programı'

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Hitit Üniversitesi iş birliğiyle 'Finans Yönetimi Sertifika Programı' düzenlendiği bildirildi.

TSO'dan yapılan yazılı açıklamada, üniversite ve sanayi iş birliği çerçevesinde Hitit Üniversitesinin sahip olduğu insan kaynaklarından iş çevrelerinin yararlanması amacıyla Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde çeşitli eğitimler düzenlendiği belirtildi.

Bu kapsamda düzenlenen 'Finans Yönetimi Sertifika Programı'nın da işletmelerin ihtiyaç duyduğu finans alanındaki sorunların giderilmesine yardımcı olacağı dile getirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölümü öğretim üyeleri tarafından verilen eğitimlerde amaç, işletmelerin karşılaştıkları güncel finans sorunlarına pratik çözümler üretmenin yanında, yatırım ve finansman kararları alınırken izlenmesi gereken stratejiler hakkında bilgi sahibi yapmaktır. Bu kapsamda işletmelerin gerek finans gerekse finans dışı alanlarda çalışan orta ve üst düzey yöneticilerine yönelik düzenlenen eğitim sonunda katılımcılar bir vize ve bir final olmak üzere iki sınava tabi tutulacak. Sınavda başarı notu en az 70 olan katılımcılara Hitit Üniversitesi Rektörü ve HİTİTSEM Müdürü imzalı sertifika verilirken, sınav şartı dışındaki diğer şartları sağlayan katılımcılara ise katılım belgesi verilecek. Eğitim sonunda başarılı olan ve gerekli şartları taşıyan işletmelere KOSGEB desteğinden yararlanma imkanı da sunulacak.'

Açıklamada ayrıca iş dünyasından gelecek talepler doğrultusunda ihtiyaç duyulan diğer alanlarda da benzer sertifika programlarının düzenleneceği kaydedildi.

Kaynak: AA