Manisa Barosu İnsan Hakları Konulu Panel Düzenledi

Manisa Barosu avukatları, "Türkiye'nin İnsan Hakları Sorunu" konulu panel düzenledi.



MASKİ binasındaki konferans salonunda düzenlenen panelin moderatörlüğünü Manisa Barosu Genel Sekreteri Avukat Seçil Ege Değerli yaptı.

Panelde Avukat Revşan Deniz Yıldırım Çobanoğlu, eski CHP İzmir Milletvekili ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Yargıcı Rıza Türmen ve Murat Sevinç konuşmacı olarak katıldı.

Panel öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Manisa Baro Başkanı Avukat Ali Arslan, Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, Ergenekon ve Balyoz davalarıyla devam eden sürecin 15 Temmuz darbe kalkışmasıyla da en üst noktaya ulaştığını söyledi.

Ergenekon ve Balyoz davaları sürecinde birçok insan hakları ihlallerinin yaşandığını dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

"O dönemde suçsuz bir çok insan yargıda yapılan operasyonlarla cezaevlerine atıldı. Türkiye yeniden yapılandırılmaya çalışıldı. Sonrasında terör örgütünün ülkeyi ele geçirme operasyonu olduğu görüldü. 15 Temmuz'da yaşanan bu acı darbe kalkışmasından sonra ülke büyük bir acı içerisine büründü. Ülkeyi yok etmeye çalışan, Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyetini yok etmeye çalışan FETÖ/PDY terör örgütüne karşı her türlü savaş verilecektir.

Her türlü kavga verilecektir. Bizde bunun içinde olacağız. Ama bunu yaparken de insanlarını çiğnemeden, insanların temel haklarını koruyarak ve bir kişi dahi olsa haksız bir şekilde cezalandırılmamasını sağlayarak bu süreci tamamlamak zorundayız. Bizde bu süreçte mesleğe verdiğimiz önemle ve panellerle katkı sağlamaya çalışıyoruz."

Kaynak: AA