Liseli Öğrencilerden Kızılay'a Kan Bağışı

Adana’nın Kozan İlçesinde bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiren Kozan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul idaresi ve velileri Kızılay’a kan bağışında bulundular.

Liseli Öğrencilerden Kızılay'a Kan Bağışı
Liseli öğrenciler ve velileri bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdikleri Kızılay’a kan bağışı kampanyasında hem kendileri hem de velileri Kızılay’a kan bağışında bulunurken bir yandan da kan bağışı kampanyasına sosyal medya aracılığı ve internet sitesi üzerinden de duyurular yaparak destek istediler.

Kozan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü İrfan Sarı; “Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Kızılay’a kan bağışı kampanyasını başlattık. Gün boyunca gerçekleşen kan bağışı kampanyasında 18-64 yaş arasındaki bütün vatandaşlarımız kan verebilecekler. 18 yaşını bitirip 19 yaşından gün alan tüm öğrencilerimizden, son sınıf öğrencilerimiz ve onların ailelerinden kan bağışı kabul ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda her bir çalışmada 80 ile 100 ünite arası kan bağışında bulunduk. Bu yıl hedefimiz bir günde yaklaşık 100 ünite kan bağışında bulunmak. Okulumuzun sosyal medya sayfasından ve internet sitelerimiz üzerinden kan bağışı kampanyamızı öğrencilerimize, velilerimize ve vatandaşlarımıza duyurduk. Velilerimiz gelip kanlarını veriyorlar. Tabi önce kontrolden geçiyorlar ilaç kullananlar kan veremiyorlar. Kan değerleri düşün olan vatandaşlarımızda kan veremiyorlar ama normal şartları taşıyan herkes kan bağışında bulunabilir. Bir kan üç can diyoruz. Yapacağımız her bir kan bağışı ülkemizin savunmasına katkı diyoruz” dedi.

Kaynak: İHA