Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden Hayvan Bakım Ve Tedavi Hizmeti

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen 9 bin 915 sokak hayvanının tedavi ve bakımlarını gerçekleştirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bu yılın başından itibaren ihbar ve şikayetleri değerlendirerek sokakta yaşamını sürdüren 9 bin 915 hayvanın, bakım ve tedavileri yapıldı.

Diyarbakır Elazığ karayolu 30. kilometresinde yer alan Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, ilçelerde de bin 689 hayvanın tedavi ve bakımını yaparken, kent merkezi haricinde ilçelerde yaşayan 563 sahipsiz sokak hayvanın kayıt altına aldı.

Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, hayvanların birbirlerine fiziksel olarak zarar vermemeleri ve hastalık bulaştırmamaları için 32 farklı bölümden oluşurken, ameliyathane, röntgen odası ve idari bölüm dışında merkezde hayvanların yaşamlarını sürdürdüğü tedavi, yaşlı erkekler, genç hayvanlar, kısırlaştırılacaklar, yasaklı ırk, post operatif bakım, karantina, ortopedik rahatsızlıkları olanlar, engelliler, büyük süslüler, küçük süslüler, süs köpekleri, erkek, dişi, anneli yavrular (6 bölüm), annesiz yavrular (4 bölüm), yük hayvanları ve kedi evi yer alıyor.

Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde ayrıca tam donanımlı Sokak Hayvanları Acil Müdahale Mobil Kısırlaştırma Aracı ve 3 ihbar ekibi bulunuyor.

İhbar ekipleri, hayvanlara gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra sokak hayvanlarını tekrar bulundukları ortama geri bırakıyor.

Merkezde 3 veteriner hekim, 2 veteriner teknikeri ve 27 hizmet personeli görev yapıyor.

Merkez, sokak hayvanları dışında yaban hayatında yaşayan sırtlan, kartal, tilki, leylek, sansar, kurt ve sincap gibi türlerinde bakım ve tedavilerini yaparak tekrar yaban hayata geri bırakıyor.

Kaynak: AA