Yalova'da 'Survivor Park' Açıldı

Gençlerin fiziksel ve bedensel gelişimlerine katkı sunması amacıyla Yalova Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından Çiftlikköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait 4 bin 500 metrekarelik arsada oluşturulan "Survivor Park" adlı oyun parkuru düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Toplum Destekli Şube Müdürü Sevda Veli, proje kapsamında açık havada kurulan oyun parkuru ile gençlerin enerjilerini olumlu yönde harcayabilmelerini, birlikte başarabilme duygularını güçlendirmelerini ve kötü alışkanlıklardan uzaklaşmalarını sağlamak istediklerini söyledi.

Parkurdaki araçların gençlere neler kazandıracağına yönelik açıklamalarda bulunan Veli şunları kaydetti:

"Gençlerimize bu oyunlarla takım çalışması eğitimi, takım içindeki rol dağılımı, liderlik, yardımlaşma, zaman yönetimi, iletişim becerilerini geliştirmek için çeşitli oyun etaplarıyla davranışlar kazandırılması hedeflenmektedir. Yalova Emniyet Müdürlüğü olarak önleyici hizmet faaliyetlerimizi 2018 yılı içerisinde de kurumlarımızın paydaşlığında genç ve çocuklarımızın ilgi alanlarına göre proje yapmaya ve projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz."

Yapılan konuşmanın ardından 'Survivor Park'ın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Vali Yılmaz açılış töreninde parkurun kurulmasında desteği olan Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'a teşekkür plaketi takdim etti.

Oyun parkurunda Yalova Üniversitesinde eğitim gören gençler de parkurda kıyasıya bir mücadele sergiledi.

"Survivor Park" adı verilen oyun parkurunun açılışına AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel katıldı.

Kaynak: AA