Sungurlu Kardeşlik Ve Dayanışma Platformundan Kudüs İçin Basın Açıklaması

Çorum’un Sungurlu ilçesinde sivil toplum kuruluşları basın açıklaması yapılarak ABD’nin, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanımasını kınadı.

Sungurlu Kardeşlik Ve Dayanışma Platformundan Kudüs İçin Basın Açıklaması
Sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan açıklama da, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in kanlı ortaklığı ve işgal planları devam ettiği belirtilerek, siyonizmin yeni kuklası Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacaklarına ve Amerikan Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacaklarına dair açıklamalarda bulunduğu hatırlatıldı.

Kadim bir İslam şehri ilk kıblemiz olan Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak nitelendirmenin ne ABD’nin nede başka devletlerin hakkı olduğunun belirtildiği açıklama da şu ifadelere yer verildi;

"ABD, Afganistan’dan Irak’a, Suriye’den Libya’ya İslam coğrafyasını kana boyayan seri bir katildir. Aynı ABD’nin Siyonist İşgalin ilk günlerinden beri terör şebekesi İsrail’i kanatları altına aldığını herkes görüyor. Elindeki kirli propaganda gücü ile İslam’ı ve Müslümanları terörle özdeşleştirmeye çalışan ABD’nin, gerçekte kendisi tüm dünyadaki terör olaylarının müsebbibidir. Bugün başta Filistin olmak üzere; Suriye’de, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Myanmar’da zalimlere karşı İslami kimlikleriyle onurla mücadele eden Müslüman kardeşlerimize direnişlerinde yalnız olmadıklarını ve “Müslümanlar ancak kardeştirler” ayetini ete kemiğe büründürdüğümüzü haykırmak için toplandık. Bu gün burada yaptığımız bu açıklama ile tüm dünyaya Kudüs’ün sahipsiz olmadığını beyan etmiş oluyoruz. Bütün dünya Müslümanları şunu artık anlamalıdır ki; İslam ümmetinin huzuru ve kurtuluşu ancak birlikte hareket etmeleriyle mümkün olacaktır. Zaman, ümmetin Ortadoğu’da ve dünyanın her tarafında çektiği çile ve ıstıraba “Artık yeter!” demek için haykırma zamanı. Zaman, Haçlı ve Siyonist zihniyetinin dünyayı şekillendirmesine “Hayır! Deme zamanı. Zaman, Amerika ya da başka zalimlere mecbur ve mahkûm olmadığımıza inanma zamanı. Zaman, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanların ortak davası, ortak meselesi olduğunu görme zamanı. Zaman tüm İslam ülkeleri ve tüm mazlum halklar olarak birlikte hareket etme zamanı. Bizler: Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı vazgeçilemez davamız olarak görüyoruz. “Eyy İsrail ! Bir gün akıttığın mazlumların kanında boğulacaksın” sözünü dilimizle değil kalbimizle haykırıyoruz. İnanıyor ve diyoruz ki: Kudüs, Müslümanlarındır ve ebediyen Müslümanların kalacaktır"
Kaynak: İHA