GÜNCELLEME 1 - FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Yapılanması Soruşturması

Gözaltındaki 64 şüpheliden 10'u tutuklandı Şüphelilerden 10'u ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı verilerek serbest bırakıldıADLİ SÜREÇ EKLENDİ.

Eskişehir merkezli 12 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 10 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 30 Kasım'da gözaltına alınan 64 zanlıdan 20'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü savcılıktaki ifadelerinin ardından 6'sı ise mahkemece adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

10 kişi ise tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Adli kontrol şartıyla serbest kalan şüphelilerin, FETÖ terör örgütü hakkında bildiklerini ifadelerinde paylaştıkları, haklarında ilgili kanun doğrultusunda adli kontrol ve yurtdışı yasağı kararı uygulandığı öğrenildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde haklarında yakalama kararı verilen, muvazzaf asker, sözde "mahrem imam" ve pilotların da aralarında bulunduğu 66 şüpheliden 64'ü, Eskişehir, Amasya, Ankara, Batman, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Manisa ve İçel'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanmıştı.
Kaynak: AA